Wednesday, March 14, 2007

Velkommen til IT læringsforløbet "23 ting". Inspirationen til forløbet kommer fra et lignende forløb udformet af Public Library of Charlotte & Mecklenburg County, og navnet "23 ting" - ja, det skyldes simpelthen at forløbet indeholder 23 lærings udfordringer til dig og dine kolleger. 23 ting er udformet i et samarbejde mellem Bibliotekerne i Randers, København og Herning.

Formålet med 23 ting er at inspirere dig til på en sjov måde at:
• udforske og lære de nye web 2.0 teknologier
• at blive i stand til at bruge disse teknologier i dit arbejde
• at, alene og i fællesskab, opleve en ny måde at lære på

23 ting er et læringsforløb over 11 uger. Hver uge vil du på denne blog blive præsenteret for et antal udfordringer, som du løser ved at bruge nogle af de IT værktøjer, der omgiver både dig, dine kolleger og bibliotekets brugere til hverdag. Når de 11 uger er gået, bevæger du dig velkendt rundt i begreber som blogs, podcast, wikis og FlickR - ja, du har sågar genskabt dig selv i det virtuelle univers Second Life. Lyder det her nyt for dig ? Bare rolig, værktøjerne skal nok blive ordentlig introduceret senere i forløbet.

Hvorfor 23 ting?
Hvorfor nu bruge tid og energi på dette 11 ugers læringsforløb?

For det første - Det bliver skægt !
Vi bør alle tage os tid til at lære nye IT værktøjer at kende - men i en presset hverdag, er det noget af det, der først ryger ud af kalenderen. Nogle føler måske også, at kollegerne vil kigge skævt til en, hvis man pludselig sidder og leger med at downloade det nyeste Lenny Cravitz nummer eller uploader en video til YouTube. Men nu er alle i samme båd, det er helt legalt at bruge tid på at sætte sig ind i disse værktøjer. Og vi kan love dig - det bliver ikke kedeligt !

For det andet - Du bliver bedre til dit arbejde
Tænk på, hvor mange IT-værktøjer du bruger i dit daglige arbejde. Tænk på, hvordan de gør hverdagen lettere og hvor meget bedre en service, du kan yde til bibliotekets brugere pga. dem. Der ligger masser af potentiale gemt i nye teknologier, men at få gavn af dem, kræver, at vi kender dem. Biblioteket bliver tit beskyldt for at være et støvet og gammeldags sted. Skal vi ikke give den fordom baghjul og overraske vores brugere ved at være på forkant og møde dem i Second Life, hjælpe dem med at organisere information i en wiki eller finde billeder til at illustrere skole opgaven i FlickR ? Det bliver skæggere både for dig og vores brugere.

For det tredje - Du får en MP3 afspiller og mulighed for at vinde større præmier
Man siger, at arbejdet bærer lønnen i sig selv - meeeen mon ikke de fleste af os er til fals for en lille ekstra gevinst. Med præmierne for at deltage vil vi gerne motivere endnu flere til at være med i 23 ting forløbet. Desuden skal du bruge MP3 afspilleren til at løse en af opgaverne undervejs.

Så - velkommen til 11 uger i selskab med Del.icio.us, wikis, podcast, blogs, YouTube, virtuelle universer og meget, meget mere. Husk: Det værste der kan ske er, at du lærer noget.

Tilbage

1 comment:

Bente Jensen said...

skal her være en kommentar?